Вести
23.04.2019.

Ускршњи празници на београдским пијaцама

 

У сусрет највећем хришћанском празнику Ускрсу, ЈКП „Градске пијаце“, у четвртак 25. априла, обрадоваће своје најверније посетиоце лепим изненађењем. Шарена украшена јаја добиће сви који дођу  у 10 часова на пијацу „Бајлони“ и 11.30 часова на пијацу „Земун“. Нека Вам овај симбол породичног празника, додељен на београдским пијацама, буде први који ћете унети у Ваш дом.

За вредне домаћице, које  желе да искажу своју креативност, београдске пијаце биће права места за куповину квалитетне ускршње декорације приступачне за свачији буџет. Цена боја креће се од 5,00 до 30,00 динара, сличице коштају око 30,00 динара, цена декоративне траве износи 35,00 динара, док је цена конзумних кокошијих јаја од 10,00 до 16,00 динара.

Да су Градске пијаце чувари обичаја и традиције говори и организовање Ускршњег каравана на пијаци „Каленић“, трећу годину заредом. У петак, 26. и суботу 27. априла, у периоду од 08 до 16 часова, на караван тезгама биће изложен богат асортиман занатских и пригодних поклона. Заинтересовани суграђани биће у могућности да изаберу атрактивне дарове и да ускршњу трпезу украсе корпицама и предметима израђеним у декупаж техници.